Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Α & Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ

 


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΈΒΡΟΥ                                  Αλεξανδρούπολη 30/08/2021

Δήμητρας 19, Παλαιό Νοσοκομείο                                                       Αρ. πρωτ.: 82

68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ. : 6976978490

e-mail: a.elme.evroy@gmail.com

blog: http://aelmeevr.blogspot.com

 

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                           Ν.Ορεστιάδα 30/08/2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                        Αρ. πρωτ.: 63

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ: Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Αλεξ/πολη

 

Θέμα: << Υπηρεσιακές μεταβολές μονίμων εκπαιδευτικών – Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών >>

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ μέσω εγγράφων και προφορικών οδηγιών έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή αναστάτωση στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας στο θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις και τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπ/κών.

Συγκεκριμένα:

1.   Στους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μετά τον «κόφτη» και τον «εξορθολογισμό» των παράλληλων στηρίξεων, έρχεται και «κόφτης» κενών! Επιλέγεται δηλαδή μια διαδικασία κατά την οποία: 1. δεν δημοσιοποιούνται πλέον τα κενά που υπάρχουν κατά ειδικότητα σε κάθε ΔΔΕ και οι επιλογές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 2. δεν παρουσιάζονται στους αναπληρωτές όλα τα κενά, αλλά μόνο τόσα όσα και ο αριθμός των προσληφθέντων συναδέλφων σε κάθε ειδικότητα. Το υπουργείο, λοιπόν, «ανεβάζει» στο ΟΠΣΥΔ πετσοκομμένα τα κενά των σχολείων και επιπλέον καλεί τις ΔΔΕ να ορίσουν τις πιο «σοβαρές» περιπτώσεις σχολείων δίνοντας προτεραιότητα σε κάποια έναντι άλλων.

Είναι φανερό ότι με την τακτική αυτή του ΥΠΑΙΘ:

α. δημιουργούνται κατάφωρες αδικίες εναντίον των αναπληρωτών συναδέλφων μας και καταστρατηγούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα

β. καταπατούνται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργούνται διακρίσεις ανάμεσα στις σχ. μονάδες και

γ. δεν κατοχυρώνεται η τήρηση κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας και δυσκολεύει περαιτέρω η δυνατότητα ελέγχου της συνολικής διαδικασίας για πιθανές παρατυπίες.

 

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσεις άμεσα τις σχετικές οδηγίες και να δημοσιοποιήσει στο ΟΠΣΥΔ και στις κατά τόπους ΔΔΕ όλα τα κενά! Καμία απόκρυψη κενών! Καμία παρατυπία εις βάρος των μαθητών μας!

Δημόσια ανάρτηση των πινάκων τοποθέτησης για κατοχύρωση της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Κάλυψη όλων των αιτημάτων της παράλληλης στήριξης / ΕΒΠ με έναν εκπαιδευτικό προς έναν μαθητή. Στελέχωση των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες.

Άμεσα Β’ φάση προσλήψεων για κάλυψη όλων των υπόλοιπων κενών κάθε ειδικότητας.

Πλήρης εξίσωση προς τα άνω των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.

 

Ζητούμε από την ΟΛΜΕ να λάβει άμεσα θέση για τα παραπάνω ζητήματα.

 

2. Όσον αφορά τη ΔΔΕ Έβρου, σημειώνουμε πως δεν έχει ολοκληρωθεί έως τώρα ο έλεγχος και η διόρθωση λαθών στις προσωρινές τοποθετήσεις των μονίμων εκπ/κών σύμφωνα με τις ενστάσεις των συναδέλφων, τις βελτιωτικές προτάσεις των Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και φυσικά με βάση την πάγια κείμενη νομοθεσία και ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν την Υ.Α. για τις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (αρ. πρωτ.: 76099/Δ2/11.05.2018, ΦΕΚ 1704/Β/16-05-18 ).

Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί να υπάρξουν επιπλέον διορθώσεις στις έως τώρα προσωρινές τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών των συναδέλφων εκπαιδευτικών, μετά τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για την κατανομή των ωρών διδασκαλίας και εξ αιτίας της οριστικοποίησης του αριθμού των τμημάτων καθώς και της ολοκλήρωσης των εγγραφών και μετεγγραφών των μαθητών, όπως άλλωστε επισημαίνεται και σε ηλ. μήνυμα της ΔΔΕ στις σχ. μονάδες.

Ζητούμε από τη ΔΔΕ Έβρου:

1.        Nα ολοκληρώσει τη διόρθωση των προσωρινών τοποθετήσεων, αποκαθιστώντας λάθη και τυχούσες αδικίες, σύμφωνα με τα παραπάνω.

2.        Να υλοποιήσει τις βελτιωτικές προτάσεις που θα προκύψουν μετά τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για διόρθωση των προσωρινών τοποθετήσεων, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών. Συνεπώς θα πρέπει μετά τις διορθώσεις αυτές, να δοθεί δυνατότητα για διαδικασία αιτήσεων βελτίωσης στους συναδέλφους νεοδιορίστους και αναπληρωτές εκπ/κούς.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η αξία που έχει η εκπροσώπηση του κλάδου με τους αιρετούς του στα ΠΥΣΔΕ και γενικά στα όργανα της Διοίκησης, κάτι στο οποίο εναντιώθηκε με τους χειρισμούς του το Υπουργείο μέσα από τις εκλογές - παρωδία. Στο νομό Έβρου εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τα σωματεία μας και σε συνεργασία με τους αιρετούς μας, αγωνιστήκαμε για τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και την θέσπιση κριτηρίων δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας. Η έλλειψη των αιρετών εκπροσώπων μας από το ΠΥΣΔΕ είναι εμφανής και πλέον αυτό γίνεται αντιληπτό σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

 

τα Δ.Σ. των Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.