Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Α & Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΒΡΟΥ.

 


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΈΒΡΟΥ                                  Αλεξανδρούπολη 09/09/2021

Δήμητρας 19, Παλαιό Νοσοκομείο                                                       Αρ. πρωτ.: 84

68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ. : 6976978490

e-mail: a.elme.evroy@gmail.com

blog: http://aelmeevr.blogspot.com

 

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                           Ν.Ορεστιάδα 09/09/2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                        Αρ. πρωτ.: 66

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:  1. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ

2. ΟΛΜΕ

 

 

Θέμα: << Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Έβρου >>

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 09/09 και ώρα 13.30 έξω από τα Γραφεία της ΔΔΕ Έβρου η κινητοποίηση – διαμαρτυρία των Α & Β ΕΛΜΕ Έβρου. Συμμετείχαν τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές.

Η δ/ντρια ΔΔΕ Έβρου απουσίαζε παρ’ ότι είχε λάβει εγγράφως την αναγγελία της κινητοποίησης και την εκπροσώπησε ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ, προς τον οποίο επιδόθηκαν γραπτώς τα αιτήματά μας και αναπτύχθηκαν προφορικώς.

Αναλυτικά:

·                     α) Για το θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Σχολείων, καταθέσαμε τα πάγια αιτήματά μας:

·         15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες – επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!

·         Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

·         Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ).

·         Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

καθώς και τα παρακάτω συγκεκριμένα αιτήματα που θα επιφέρουν μείωση μαθητών στα τμήματα: να εγκριθεί άμεσα η δημιουργία νέου τμήματος Γερμανικής γλώσσας στο 1ο Γυμνάσιο Διδ/χου στη Γ Τάξη, καθώς και η δημιουργία ενός ακόμη τμήματος Α Τάξης στα Γυμνάσια της Ν.Ορεστιάδος για την αποσυμφόρηση των ήδη υπαρχόντων. Nα εγκριθεί η δημιουργία ενός ακόμη τμήματος στην Α τάξη του 2ου ΓΕΛ Αλεξ/πολης αφού στο νέο κτήριο υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες και αυτό να συμβεί τουλάχιστον όπου υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες.

·                     β) Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα Σχολεία – ιδιαίτερη μέριμνα για τις ανάγκες στην ειδική αγωγή (σχ. νοσηλευτές – Ε.Β.Π. - παράλληλη στήριξη). Πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα στη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών και στη διαδικασία πρόσληψης – τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών.

γ) Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων των ΓΕΛ – ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα: Στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης, τμήμα Γ τάξης Βοηθών Φαρμακείου, τμήμα Γ τάξης Ψυκτικών, τμήμα Γ τάξης Ηλεκτρονικών και στο ΓΕΛ Φερών τα δύο τμήματα κατεύθυνσης Γ Τάξης Υγείας και Θετικών Σπουδών. Μας δόθηκε η απάντηση ότι ήδη η υπηρεσία έχει καταθέσει νέο αίτημα έγκρισης.

·                     δ) Άμεση ολοκλήρωση της διόρθωσης των προσωρινών τοποθετήσεων, με αποκατάσταση λαθών και αδικιών και σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές της περιόδου αυτής. Να ληφθούν υπ’ όψιν οι βελτιωτικές προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να διαφυλαχθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών. Η ΔΔΕ Έβρου πρέπει να εξετάσει τα αιτήματα των συναδέλφων και με δίκαιο τρόπο να προβεί στην ικανοποίησή τους. Μας δόθηκε η απάντηση ότι ήδη η υπηρεσία ολοκληρώνει τον έλεγχο και τη διόρθωση των τοποθετήσεων όλων των κατηγοριών. Για άλλη μία φορά αναμένουμε το αποτέλεσμα των ενεργειών της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα σωματεία σας! Η Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ είναι παρούσες σε κάθε εκπαιδευτική εξέλιξη! Είμαστε το μάτι και το αυτί του μαχόμενου εκπαιδευτικού! Το δίκαιο και η αντικειμενικότητα διαφυλάσσονται μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

τα Δ.Σ. των Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.