Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 24/10.

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 17/ 10 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 55

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

2. Π.Δ.Ε Α.Μ.Θ.

3. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

4. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

5. ΟΛΜΕ

 

Θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

 

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σωματείου μας, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Την Τρίτη 04/10/2022, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία της Β ΕΛΜΕ Έβρου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδας και στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Διδ/χου.

Για όσες/όσους συναδέλφισσες/ συναδέλφους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην παραπάνω πρόσκληση, ορίζεται νέα ημερομηνία αιμοδοσίας.

 

Την Δευτέρα 24/10/2022, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών του χωριού Καναδά Ν.Ορεστιάδος, κατά τις ώρες 9.00-13.00.

Σε συνεννόηση με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Διδ/χου, οι συνάδελφοι μπορούν να προσέλθουν για προσφορά αίματος στο χωριό αυτό ( δηλώνοντας την προσφορά για την τράπεζα αίματος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ).

 

Εναλλακτικώς δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους όλων των σχ. μονάδων εφ’ όσον επιθυμούν, να προσέρχονται για αιμοδοσία και στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Διδ/χου ( δηλώνοντας την προσφορά για την τράπεζα αίματος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ). Εάν κάποιοι συνάδελφοι βρίσκονται στην περιοχή Αλεξ/πόλεως ή εκτός νομού για διάφορους λόγους, μπορούν να προσέρχονται για αιμοδοσία και στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αλεξ/πόλεως ή στο αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου της περιοχής που ευρίσκονται κατά την ανωτέρω ημερομηνία, ( δηλώνοντας την προσφορά για την τράπεζα αίματος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ).

 

Παραθέτουμε τη σχετική νομοθεσία που ορίζει με σαφήνεια τις αιμοδοτικές άδειες που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί:

(Φ.43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνδυασμό με την παρ. 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.).

Μόνιμοι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίνονται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και αυτοί που προσέρχονται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική τους πρωτοβουλία, δικαιούνται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών. Οι δύο αυτές μέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Σύμφωνα με την αρ. Φ.43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ οι εθελοντές αιμοδότες δικαιούται να απουσιάσουν από το σχολείο τους πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, δύο (2) επί πλέον ημέρες, οι οποίες μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με την ημέρα αιμοδοσίας είτε οποτεδήποτε μέσα στο χρονικό διάστημα της σύμβασής τους.

 

Παρακαλούμε τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους Δ/ντριες/Δ/ντες των Σχολείων μας, να παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους εκπαιδευτικούς.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.