Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΡΙΤΗ 18/10 ΣΤΟ ΔΙΔ/ΧΟ

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 14/ 10 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 54

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

                Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ: 1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 2. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

 3. ΟΛΜΕ

 

Θέμα: «Πρόσκληση για έκτακτη Γενική Συνέλευση»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ( αρ. .πρωτ.: 1413, 26/09/2022 ) θα πραγματοποιηθούν από τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε να διαμορφωθεί το αγωνιστικό πλαίσιο για την έκτακτη Γ.Σ. Προέδρων το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Αποφασίστηκε η συνέλευση της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να γίνει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, σε αίθουσα του 2ου Γ/σίου Διδ/χου, με ώρα έναρξης 17.30, τηρουμένων όλων των μέτρων για την υγειονομική προστασία των συμμετεχόντων. Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και ιδιαιτέρως για:

 

1.    Διεκδίκηση της οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

2.    Μείωση των τιμών στα βασικά είδη και στην ενέργεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους, του χρηματιστηρίου ενέργειας και των ρητρών αναπροσαρμογής. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο (ρεύμα, ενέργεια, κ.ά.)

3.    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, των 3μηνιαίων συμβάσεων και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Πλήρης εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Όχι στο προσοντολόγιο και σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

4.    Κατάργηση της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων επί διετία στον τόπο διορισμού τους.

5.    Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση του νόμου 4823/2021. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο.

6.    Διεκδίκηση λήψης ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλα τα σχολεία! Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού για όλες τις κατηγορίες των εκπαιδευτικών που χρειάζονται προστασία και στήριξη.

7.    Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος «Χατζηδάκη».

8.    Αποχή από τις ψευδο-εκλογές της 05/11 για τα Υ.Σ.

Επιπλέον στη Γ. Σ θα συζητήσουμε:

Κάθε εισήγηση και πρόταση που θα συμβάλλει στην αναχαίτιση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ακρίβειας και της φτωχοποίησης.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΜΕ!

 

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γ.Σ.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.