Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΈΒΡΟΥ - ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 09/ 10 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 52

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

2. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

3. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

4. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

5. ΟΛΜΕ

 

Θέμα: «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΈΒΡΟΥ - ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά σε

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΈΒΡΟΥ

την Tρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 ώρα 12:00

 

στο πλαίσιο της πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ (11-2 μ.μ.)

Απαιτούμε:

 

·           Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Συνεχή αύξηση - αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων με βάση τον τιμάριθμο. Κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ καθαρά. Να αποδοθεί το κλεμμένο Μ.Κ. του 2016-2017. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 για κάθε παιδί.

·           Μέτρα κατά της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και σε όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και ηλ. ρεύματος. Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών στην ενέργεια και κατάργηση του “χρηματιστηρίου ενέργειας” και των ρητρών αναπροσαρμογής. – Όχι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ηλ.ρεύματος - νερού και διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών.

·           Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους/ες – Όχι στην ελαστική εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Επιστροφή όλων των υγειονομικών συναδέλφων μας, που βρίσκονται σε αναστολή.

·      Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, των 3μηνιαίων συμβάσεων και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Πλήρης εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Όχι στο προσοντολόγιο και σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

·           Αύξηση δαπανών για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καθολική ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά αντί για πληρωμή του δημόσιου χρέους, επιδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και voucher της ντροπής.

·           Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Έκτακτες επιχορηγήσεις για τα ταμεία. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας, ίση με τον καταληκτικό μισθό. Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου σπουδών, χωρίς εξαγορά.

·           Άμεση χρηματοδότηση και έκτακτο κονδύλι για τα σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις λειτουργία τους, που δημιουργεί η πανδημία και το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια. Δωρεάν γεύματα σε όλους τους μαθητές.

·           Διεκδίκηση λήψης ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλα τα σχολεία! Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού για όλες τις κατηγορίες των εκπαιδευτικών που χρειάζονται προστασία και στήριξη.

·           Το ΥΠΑΙΘ να πάρει πίσω τώρα την κατάπτυστη απόφαση για τη διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων!

·           Οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

·           Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

·           Επιδότηση ενοικίου ύψους τουλάχιστον 300€ το μήνα, ανάλογα με την περιοχή υπηρέτησης. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων συναδέλφων.

·           Δωρεάν σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

·           Να επανέλθει άμεσα η δυνατότητα καταβολής χρηματικού επιδόματος στέγασης και σίτισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι να λάβουν άμεσα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών. Να συμπεριληφθούν άμεσα και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα στέγασης και σίτισης από τους Δήμους.

·           Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κ.λπ.) και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

·           Πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.

·           Κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους.

·           Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κατάργηση του νόμου 4823/2021. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο.

·           Τμήματα με 15 μαθητές για την βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου διδακτικού έργου.

·           Στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης και ίδρυση Τ.Ε. στα σχολεία που δεν υπάρχουν.

·           Προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των μαθητών.

·           Πρόσληψη νοσηλευτών σε κάθε σχ. μονάδα.

·           Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχ. μονάδα

·           Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Καμία εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Άμεση επαναφορά στο δημόσιο όλων των εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα (ηλ.ρεύμα, ενέργεια, τρένα, λιμάνια κλπ).

·           Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος «Χατζηδάκη».

·           Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Όχι στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Δε δεχόμαστε αντεργατικά μέτρα.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.