Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΔΟ - ΕΚΛΟΓΕΣ

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 12/ 10 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 53

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

2. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

3. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

4. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

5. ΟΛΜΕ

 

Θέμα: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΔΟ-ΕΚΛΟΓΕΣ»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

 

1.        Το Δ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καλεί τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές ΨΕΥΔΟ-εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα γίνουν το Σάββατο 05/11/2022 και εξουσιοδοτεί τον εκπρόσωπό του στη συνέλευση των προέδρων της 22/10 να ψηφίσει κάθε πρόταση που θα κατατεθεί και θα προτείνει να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση αποχή από αυτές τις «εκλογές».

Με τις ηλεκτρονικές «εκλογές» η κυβέρνηση ευτελίζει τις διαδικασίες: δεν ελέγχεται η ταυτοπροσωπία, η ψήφος μπορεί να αλλάξει απεριόριστες φορές μέχρι να κλείσει η κάλπη, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ελέγχουν τη διαδικασία και οι εκλογείς είναι ευάλωτοι σε κάθε τύπου πιέσεις.

Μέσα από τις «εκλογές» των υπηρεσιακών η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει τις ηλεκτρονικές «εκλογές» και στα σωματεία, εφαρμόζοντας το νόμο Χατζηδάκη. Στόχος είναι η υπονόμευση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων, η αποκοπή των εργαζομένων από τις διαδικασίες τους, ο έλεγχος και η διάλυση τους με στόχο να περάσουν οι εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τη μάχη για τη δημοκρατία στα συνδικάτα που ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2020. Γι’ αυτό όπως και το 2020, έτσι και τώρα ο κλάδος πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στην πρόκληση του υπουργείου ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις ηλεκτρονικές «εκλογές». Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι όπλο για τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη μη εφαρμογή της. Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους.

Καλούμε τη Γενική Συνέλευση των προέδρων να κηρύξει αποχή από τις ηλεκτρονικές «εκλογές», να προασπίσει το συνδικάτο και τις αγωνιστικές παραδόσεις του!

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.