Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 29/ 09 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                 Αρ. πρωτ.: 48

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

3. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

4. ΟΛΜΕ

 

ΘΕΜΑ: « Για την παραπομπή σε δίκη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καταγγέλλει την πρωτοφανή τρομοκρατική παραπομπή σε δίκη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, για παραβίαση του νόμου «Χρυσοχοΐδη», δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό - απαγόρευση των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Η δίωξη αυτή αποτελεί την πρώτη με βάση αυτό τον αντιδραστικό νόμο που αφορούσε στην απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών και όλων των εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας! Μάλιστα η δίωξη αυτή αφορούσε σε κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-09-2020, εν μέσω δηλαδή της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού («τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα).

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποστεί ανάλογες διώξεις, με τις αλλεπάλληλες (τις περσινές και φετινές, για να βγει παράνομη η απεργία - αποχή) προσφυγές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας εναντίον των Ομοσπονδιών μας.

Τίποτα δεν θα σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων, ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις. Ο αγώνας για εργασία και ζωή με δικαιώματα, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ποιοτική Υγεία και Παιδεία, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, θα ξεσπάσουν και θα κλιμακωθούν.

·           Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου και σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο.

·           Απαντάμε στα "διαδηλωτοδικεία" που στήνονται, με το δυνάμωμα του αγώνα μας για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων.

·           Κανένας/ καμιά μόνος/η απέναντι στην κρατική βία και καταστολή!

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.