Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Έξω η Αστυνομία και τα ΜΑΤ από τα Πανεπιστήμια.

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 29/ 09 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 47

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

3. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

4. ΟΛΜΕ

 

Θέμα: « Έξω η Αστυνομία και τα ΜΑΤ από τα Πανεπιστήμια. Κάτω τα χέρια σας απ’ τους φοιτητές και τη νεολαία! »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

 

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης που δε διστάζει να απειλεί ανθρώπινες ζωές στην προσπάθεια της να εγκαταστήσει την «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» και να συντρίψει το φοιτητικό κίνημα.

Στις 16/09, το μεσημέρι, οι φοιτητές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΑΠΘ ενάντια στην παρουσία στον χώρο της ΟΠΠΙ (Πανεπιστημιακή Αστυνομία) δέχθηκαν αναίτια άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς, ενώ έγιναν και συλλήψεις με ανυπόστατες κατηγορίες. Το ίδιο βράδυ, δέχτηκαν βίαια επίθεση με ΜΑΤ, χημικά και αύρες στη συναυλία που παρακολουθούσαν χιλιάδες στο ΑΠΘ και με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα. Την επόμενη μέρα ήρθε η σειρά των φοιτητών στην Αθήνα να δεχθούν άγρια καταστολή με δεκάδες τραυματίες γιατί διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη.

Δε θα επιτρέψουμε η καταστολή και ο αυταρχισμός να γίνουν καθημερινότητα στις ζωές μας! Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως ισχυρίζεται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίησή του. Επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα ότι η πολιτική τους θα εφαρμοστεί δια πυρός και σιδήρου και να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Όμως, οι προσπάθειές της κυβέρνησης την προηγούμενη περίοδο απέτυχαν χάρη στις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών και του λαϊκού κινήματος.

Η απόπειρα εγκατάστασής της ΟΠΠΙ έρχεται σε συνέχεια των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση και ετοιμάζουν το Πανεπιστήμιο των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους - οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και χρειάζεται τους αστυνομικούς και την καταστολή ως προστάτες.

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει μαζί με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών και όλης της κοινωνίας και σε όσους αγωνίζονται.

Τα Πανεπιστήμια, όπως και τα σχολεία, έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές, για μόρφωση ολόπλευρη που να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες κι όχι των επιχειρήσεων και των πολεμοκάπηλων. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση και όχι για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Παίρνουμε θέση ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών  που ορθώνουν τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

·         Κάτω τα χέρια σας απ’ τους φοιτητές και τη νεολαία, το άσυλο! Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές! Να διαλυθεί η ΟΠΠΙ! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

·         Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία.

·         Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του αυταρχισμού!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.