Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ. 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/11. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 18/ 11 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 63

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

2. Π.Δ.Ε Α.Μ.Θ.

 

 

Θέμα: «Διεξαγωγή επιμορφωτικών εκδηλώσεων - σεμιναρίων»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

 

Το Δ.Σ. θα διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου επιμορφωτικές εκδηλώσεις – σεμινάρια, στο προσεχές χρονικό διάστημα, ως εξής:

 

α) Τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη και τον έλεγχο του στρες. Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 24-11-2022, ώρα: 17.30-19.30. Εισηγητές: Κουφάκη Ελπινίκη Ψυχολόγος και Καδόγλου Μαρία Κοινωνική Λειτουργός. Τόπος διεξαγωγής: στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδας.

 

Περιγραφή:

Σκοπός της παρέμβασης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση στις διαδικασίες και στους μηχανισμούς πρόληψης και διαχείρισης του στρες με υγιείς τρόπους και με εστίαση σε τρείς βασικές τεχνικές χαλάρωσης: διαφραγματική αναπνοή, προοδευτική νευρομυϊκή χαλάρωση και νοερή απεικόνιση. Η παρέμβαση στοχεύει στην κάλυψη της ανάγκης των ατόμων για έλεγχο του στρες που ενοχοποιείται για πλήθος χρόνιων νοσημάτων. Aριθμός συμμετεχόντων: έως 20 εκπαιδευτικοί.

 

Επειδή στο σεμινάριο αυτό, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω του παρακάτω google form, έως την Τρίτη 22/11 και ώρα 15.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpfYpeqFugSk1vXUompo-YJ-qVCRQWjLoviFVM1iERIv3uYQ/viewform

( Εάν δεν «ανοίγει», δοκιμάστε με αντιγραφή – επικόλληση στη φόρμα αναζήτησης google ).

 

β) Είναι το βάρος μας υγιές; Ανάλυση σύστασης σώματος με την μέθοδο της λιπομέτρησης. Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 08-12-2022, ώρα: 17.30-19.30. Εισηγητές: Τσανίδου Ειρήνη Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ/ΠΕ Οδοντίατρος και Κουβάτα Βαρβάρα Επισκέπτρια Υγείας. Τόπος διεξαγωγής: στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδας. Aριθμός συμμετεχόντων: ελεύθερος.

 

Περιγραφή:

Στοχεύει στην πραγματοποίηση λιπομέτρησης και περιλαμβάνει σχετική ενημέρωση. Η λιπομέτρηση υπολογίζει βάρος σώματος, δείκτη μάζας σώματος, μυϊκή μάζα, σπλαχνικό/ υποδόριο λίπος. Η διατήρηση του λίπους στο σώμα μας σε υγιή επίπεδα είναι πολύ σημαντική, καθώς τόσο η υπερβολή, όσο και η έλλειψή του δημιουργούν προβλήματα στην υγεία μας. Ο προσδιορισμός του ποσοστού του λιπώδους ιστού στο σώμα, δηλαδή της αναλογίας του σωματικού λίπους ανά συνολικό σωματικό βάρος, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη συνολική κατάσταση του σώματος και του μεταβολισμού, αλλά και της υγείας και της ευεξίας του ατόμου γενικότερα.

γ) Επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών - burnout. Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 12-01-2023. Εισηγητές: Κουφάκη Ελπινίκη Ψυχολόγος και Καδόγλου Μαρία Κοινωνική Λειτουργός. Τόπος διεξαγωγής: στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδας. Aριθμός συμμετεχόντων: έως 20 εκπαιδευτικοί. Θα εκδοθεί ιδιαίτερη ανακοίνωση, για τον τρόπο υλοποίησης του σεμιναρίου αυτού.

 

Από τον αριθμό αιτήσεων συμμετοχής των συναδέλφων θα εξαρτηθεί το πλήθος των τμημάτων που θα δημιουργηθούν, καθώς είναι δυνατόν οι επιμορφωτικές δράσεις να επαναληφθούν από το νέο έτος.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.