Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Να μονιμοποιηθούν τώρα οι νεοδιόριστοι του 2020

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                               Ν.Ορεστιάδα 18/ 10 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                Αρ. πρωτ.: 57

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ: ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

 2. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

 3. ΟΛΜΕ

 4. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 5. Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

 «Θέμα: «Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιορίστων του 2020»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Να μονιμοποιηθούν τώρα οι νεοδιόριστοι του 2020!

Μετά από δώδεκα πέτρινα χρόνια μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση, το 2020 έγιναν οι πρώτοι διορισμοί. Οι ελάχιστοι διορισμοί εντάσσονταν στο πλαίσιο της απαξίωσης και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της διαρκούς συρρίκνωσής της, αφού τα κενά υπολογίζονται όχι με βάση τις πραγματικές παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών και τις ανάγκες για πληρέστερη και ολόπλευρη γνώση, αλλά με βάση τις οδηγίες και την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που με τόσο ζήλο τόσο η τωρινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, υλοποιούν σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας του δημοσίου σχολείου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε την ειδική αγωγή για να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό ένα επίπλαστο κοινωνικό πρόσωπο μέσα από τους προσκείμενους στην κυβέρνηση μηχανισμούς ενημέρωσης. Ως Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που διορίστηκαν μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση. Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα όσους έρχονται στον Έβρο. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι διορισμοί, αποτελούν προϊόν ενός πολυετούς αγώνα του κινήματος της εκπαίδευσης και δεν οφείλονται σε κανένα υπουργό και σε καμία κυβέρνηση. Στις επάλξεις αυτού του αγώνα, που εκδηλώθηκε με διάφορες μορφές: απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καταλήψεις του υπουργείου παιδείας, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής τόσο της τωρινής κυβέρνησης ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ήταν πάντοτε η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

 

Στις 19/08/2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία «δόκιμης» υπηρεσίας των εκπαιδευτικών ΕΑΕ που διορίσθηκαν το 2020. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στην πραγματικότητα εργάζονται ήδη 5, 10 ή και 15 χρόνια στα δημόσια σχολεία από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Όλοι ανέμεναν πως οι διευθύνσεις εκπαίδευσης θα διεκπεραιώσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία της μονιμοποίησης χωρίς καθυστερήσεις, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα και ως οφείλουν σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα (παρ.3 του άρθρου 40, του Ν.3528/2007).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μια σειρά από ΔΠΕ/ΔΔΕ έχουν ήδη προχωρήσει στην έκδοση των αντίστοιχων διεκπεραιωτικών πράξεων για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση του συνόλου των διορισθέντων του ΄20 που υπηρετούν σε αυτές, οι υπόλοιπες ΔΠΕ/ΔΔΕ είτε κωλυσιεργούν, είτε ακόμα χειρότερα αρνούνται να πράξουν το προβλεπόμενο καθήκον τους (στις 19/10/22 λήγει το περιθώριο των 2 μηνών που ο νόμος ορίζει ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες). Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα στελέχη της διοίκησης επικαλούνται προφορικές οδηγίες από στελέχη του Υπουργείου, ώστε να μην προχωρήσουν οι μονιμοποιήσειςΟι οδηγίες αυτές δεν έχουν καμία νομική βάση και διοικητική ισχύ. Ταυτόχρονα, από «πηγές» και «λαγούς» του ΥΠΑΙΘ διαρρέονται φήμες για υποτιθέμενη υποχρεωτική ατομική αξιολόγηση των προς μονιμοποίηση εκπαιδευτικών.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη επιχείρηση εκφοβισμού των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο πειθάρχησης και υποταγής της αξιολόγησης.

Κανείς/καμία όμηρος στις πολιτικές φαντασιώσεις της ατομικής αξιολόγησης:

1. Οι διατάξεις του ν.4823 που αφορούν στην ατομική αξιολόγηση, δεν έχουν εφαρμοστεί σε κανένα στάδιο και επίπεδο. Στην οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής το εκπαιδευτικό κίνημα όπως έχει κάνει και στο παρελθόν θα απαντήσει και θα την αποτρέψει.

2. Σε κάθε περίπτωση, διοικητικά και νομικά οι ΔΠΕ/ΔΔΕ σε όλη τη χώρα έχουν υπηρεσιακό καθήκον να προχωρήσουν άμεσα στις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Καμία υποχρέωση ατομικής αξιολόγησης δεν προκύπτει ως προϋπόθεση από κανέναν νόμο. Όσες δεν το κάνουν, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, είναι υπόλογες και έκθετες. Θα βρεθούν απέναντι από τη δυναμική απάντηση του κλάδου, αλλά και αντιμέτωπες με όλες τις νομικές και πειθαρχικές ευθύνες που τους αναλογούν.

Δε θα αφήσουμε κανέναν/μια συνάδελφο μόνο/η απέναντι στη Διοίκηση. Δεν θα επιτρέψουμε στις ανεκπλήρωτες πολιτικές φαντασιώσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να σταθούν εμπόδιο στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα που προκύπτουν ρητά από τη νομοθεσία.

Καλούμε τη Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ, να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση και να οργανώσει άμεσα κινητοποίηση του κλάδου.

Το εκπαιδευτικό κίνημα θα επιβάλλει τις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών με κάθε μέσο, πολιτικο-συνδικαλιστικό και νομικό!

Για το Δ.Σ.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ Β ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.