Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2002

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 3



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 11 - 1 - 2002
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 0552-24361
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 3


Θέματα :
1.      Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη  15 - 1 - 02
2.      Γενική συνέλευση την Τετάρτη 16 - 1 - 02
3.      Οι ελλείψεις των ΤΕΕ σε εκπαιδευτικό προσωπικό
4.      Για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 21 - 12 - 01
5.      Για την καθυστέρηση καταβολής των υπερωριών





  1. Στάλθηκε επιτέλους η εισήγηση της ΟΛΜΕ, που κυοφορήθηκε για αρκετό καιρό. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη Πανελλαδική στάση την Τρίτη 15 - 1 - 02 για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου λειτουργίας των σχολείων.
  2. Με βάση την εισήγηση της ΟΛΜΕ, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 16 - 1 - 02 στις  6 μ.μ στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, με θέματα :
Α)  Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Β)  Οικονομική αναβάθμιση καθηγητών
  1. Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα δυσλειτουργίας στα ΤΕΕ Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Το Δ.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς όλους τους «αρμόδιους» φορείς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την οποία και σας στέλνουμε.
  2. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά για την περιφέρεια και τη Αθήνα. Έτσι, είδαμε όλοι την διαφορετική αντιμετώπιση που υπήρξε ως προς το κλείσιμο των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική και στο Νομό μας. Σχολεία στον Πειραιά, τα νότια προάστια, το κέντρο της Αθήνας κ.λ.π. χωρίς κανένα πρόβλημα, έκλεισαν επί διήμερο, ενώ στη περιοχή μας με  -14οC, με ολικό παγετό, με πυκνή ομίχλη, χωρίς καθόλου συγκοινωνίες και με επικείμενη επιδείνωση του καιρού αναζητήθηκαν ευθύνες και στηλιτεύτηκαν καθηγητές που δεν επέδειξαν ταλέντο σκιέρ για να πάνε στα σχολεία την Παρασκευή 21 - 12 - 01. Το Δ.Σ. διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός αυτό στον Προϊστάμενο και εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία σας στέλνουμε.
  3. Ενώ δεν χάνουν ευκαιρία οι κρατούντες να μας υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις μας και τους νόμους, ασκώντας ασφυκτική πίεση για κάθε είδους θέμα, όταν έρθει η ώρα να φανούν συνεπείς στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, όπως η καταβολή των δεδουλευμένων, παθαίνουν αμνησία. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι «ξέχασαν» να καταβάλλουν τις περυσινές υπερωρίες σε όλους τους μόνιμους καθηγητές (κάποιοι συνάδελφοι έχουν να παίρνουν πάνω από 500.000δρχ). Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι οι αντίστοιχοι κωδικοί δεν έχουν χρήματα, πως όμως καταβλήθηκαν αντίστοιχα κονδύλια και ξεχάστηκαν οι μόνιμοι καθηγητές; Πληροφορηθήκαμε εξ άλλου ότι οι καταστάσεις αυτές θα επιστραφούν για να μετατραπούν σε Ευρώ, πράγμα που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση. Ζητάμε την καταβολή όλων των υπερωριών το αργότερο ως το Μάρτιο και θα κάνουμε παράσταση στο Νομάρχη, την ΟΛΜΕ και το ΥΠΕΠΘ.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



      Δεμερδεσλής Γιώργος                                                              Πετρέσης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.