Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2002

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 4



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 28 - 1 - 2002
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 0552-24361
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 4  



Θέματα :

1.      24ωρη απεργία Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου
2.      Ο εμπαιγμός των αναπληρωτών συνεχίζεται
3.      Ο χορός καθηγητών - δασκάλων Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου






1)      Στη Γενική Συνέλευση προέδρων όλων των ΕΛΜΕ αποφασίστηκε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 8  Φεβρουαρίου. Στις 22 Ιανουαρίου ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ - ενώ όλα τα άλλα κόμματα το καταψήφισαν - το τριπλό νομοσχέδιο, που αναφέρεται στην αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου. Από το 1982 είχαμε 3 νόμους, 2 Προεδρικά Διατάγματα και ένα σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση που παρέμειναν ανεφάρμοστα, αυτός είναι λοιπόν το τέταρτος νόμος και σύσσωμος ο κλάδος θα αγωνιστεί για να έχει την ίδια τύχη με τους προηγούμενους. Η ποιοτική διαφορά του Νόμου αυτού με τους προηγούμενους είναι ότι η υλοποίηση του, (πως δηλαδή και κυρίως γιατί θα γίνεται η αξιολόγηση) θα γίνει μέσα από υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα. Με την απεργία αυτή στέλνουμε ένα μήνυμα ότι οι καθηγητές είναι παρόντες και θα περιμένουν τις εξελίξεις για να αντιδράσουν δυναμικά τόσο για την αξιολόγηση όσο για το ασφαλιστικό και την οικονομική αναβάθμιση των καθηγητών. Συνάδελφοι ο Νόμος αυτός θα ακυρωθεί στην πράξη όπως και οι προηγούμενοι και η αρχή γίνεται με την απεργία στις 8 Φεβρουαρίου και σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά.
2)      Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να περιθωριοποιήσει τους αναπληρωτές αρνούμενο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις τόσο του προηγούμενου όσο και του σημερινού Υπουργού για διορισμό όσων έχουν προϋπηρεσία. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών για άμεσο διορισμό και για πλήρη κάλυψη των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Το Δ.Σ. δηλώνει την συμπαράστασή του στην κινητοποίηση των αναπληρωτών την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα.
3)      Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η επιτυχημένη παράδοση των χορών που διοργανώνουν καθηγητές και δάσκαλοι. Ο χορός. θα γίνει στον Παρασκευόπουλο στην Λεπτή (στο δρόμο για τα Δίκαια μετά τον Πύργο). Η τιμή της πρόσκλησης είναι 3.500δρχ ή 10 Ευρώ. Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



      Δεμερδεσλής Γιώργος                                                              Πετρέσης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.