Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2002

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 5




Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 15 - 2 - 2002
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 0552-24361
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 5  


Θέματα :
1.      Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 20 - 2 και ώρα 6.30μ.μ στο
1ο Λύκειο Ορεστιάδας
2.      Η Β΄ ΕΛΜΕ διοργανώνει 4μερη εκδρομή στα Παράλια Μ. Ασίας
3.   


Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για τους μαθητές των Λυκείων



Μπορούμε ένα ουρανό, μαύρο σαν λάσπη να φωτίσουμε;
Μπορούμε να ξεσκίσουμε, σκοτάδια,
πηχτά πιο κι απ΄ την πίσσα, δίχως αστραπές νεκρώσιμες,
δίχως αστέρια, ξημερώματα και βράδια;
Μπορούμε ένα ουρανό, μαύρο σαν λάσπη να φωτίσουμε;

Μπωντλαίρ


  1. Η απεργία στις 8 Φλεβάρη, παρ΄όλο που έμοιαζε με καλαμιά στον κάμπο, κινητοποίησε την συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών έπειτα από την πολύχρονη αδράνεια που μας είχε οδηγήσει η ΟΛΜΕ. Στην περιοχή μας, το ποσοστό ήταν 65% και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
    Η απεργία αν και δεν συνοδευόταν από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης -πράγμα που προβλημάτισε αρκετούς συναδέλφους - από πλευράς συγκυρίας ήταν στη καρδιά των γεγονότων. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους, οι εφημερίδες διαρρέουν δείκτες αξιολόγησης που εκπονεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την στελέχωση των Γραφείων και των Διευθύνσεων, την Άνοιξη ξεκινάει ο «διάλογος» για το Ασφαλιστικό που πρέπει να κλείσει κατ΄ επιταγή της Ε.Ε. μέχρι το Σεπτέμβριο και τέλος το ΥΠΕΠΘ ετοιμάζει για τον Μάρτιο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα θέσει το πρόβλημα των 16μηνιτών αναπληρωτών και των αναπληρωτών των υπόλοιπων πινάκων, επί των τύπων των ήλων.
    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ πιεσμένο από τα γεγονότα και τις εξελίξεις, ανακοινώνει επιτέλους χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων με εισήγηση προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, το οποίο και σας στέλνουμε.
    Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καθόρισε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30μ.μ. στο 1ο Λύκειο Ορεστιάδας, για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω και να αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας.
  2. Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ διοργανώνει 4μερη εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας από 15 - 3 - 2002 έως 18 - 2 - 2002 (Καθαρή Δευτέρα).
    Θα γίνει μια διανυκτέρευση στο Αϊβαλί και δυο στη Σμύρνη. Προβλέπονται επισκέψεις στο Αϊβαλί, τη Σμύρνη, την Τροία, την Πέργαμο, το Κουσάντασι και την Έφεσο.
Η τιμή είναι περίπου 150 Ευρώ και περιλαμβάνει την μεταφορά, 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό, τον ξεναγό και τον ΦΠΑ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Αυγουστή Κωνσταντά στα τηλέφωνα:05520029468(2ο Ε.Λ. Ορεστιάδας), 0552028462 (σπίτι) και 0977973326(όταν είναι ανοικτό)
  1. Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 4-ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές λυκείου, με ένα ποίημα ή ένα διήγημα. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές λυκείου, μπορούν να λάβουν μέρος με ένα ποίημα ή ένα διήγημα, μόνο. Το θέμα είναι της δικής τους επιλογής.
1) Το ποίημα πρέπει να είναι έως τριάντα δακτυλογραφημένους στίχους.
2) Το διήγημα έως πέντε δακτυλογραφημένες σελίδες.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα (ή με καθαρογραμμένα ευανάγνωστα χειρόγραφα), γραμμένα μόνο από τη μία όψη του χαρτιού, με ψευδώνυμο, το οποίο να είναι σημειωμένο πάνω σε κάθε σελίδα. Οι εργασίες να συνοδεύονται με ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο απέξω να σημειώνεται το ψευδώνυμο και να περιέχονται τα ακριβή στοιχεία του διαγωνιζομένου: Όνομα, επίθετο, διεύθυνση κατοικίας, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 31 Μαρτίου 2002. Η βράβευση θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του ίδιου έτους. Οι συμμετοχές -όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Λογοτεχνών- πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), Κάνιγγος 7, 3-ος όροφος, ΤΚ 106 71 Αθήνα. Πληροφορίες μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι από την πρόεδρο ή τη γεν. γραμματέα κάθε Πέμπτη 10πμ-12μμ στο τηλέφωνο αριθ. 010-32.25.550

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Δεμερδεσλής Γιώργος                                                              Πετρέσης Κυριάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.