Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2003


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 30 - 1 - 2003
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 0552-24361


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 4




Θέματα :
1.     Γενική Συνέλευση  Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 6μ.μ.
στο ΤΕΕ Ορεστιάδας
2.    Εκλογές για ΚΥΣΔΕ – ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ 
19 Φεβρουαρίου
3.    Ο χορός των Εκπαιδευτικών
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
4.    Εκδρομή Κωνσταντινούπολη – Προύσα


ΘΕΜΑ 1ο  Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγήθηκε επιτέλους την πρώτη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ, για την συνδικαλιστική χρονιά που διανύουμε. Η πρόταση της ΟΛΜΕ για τις εργασιακές και οικονομικές διεκδικήσεις μας είναι 24ωρη απεργία την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.
      Πράγματι όλοι έχουμε παρακολουθήσει τις παλινωδίες της κυβέρνησης, όσον αφορά τις υποσχέσεις της για τις αυξήσεις των καθηγητών. Αρχικά δια στόματος του υφ. Οικονομικών Φλωρίδη μας υποσχέθηκαν το ειδικό επίδομα των 176 Ε (μισό από 1/7/03 και το υπόλοιπο από 1/1/04) κατόπιν ανακάλεσαν και αντιπρότειναν αύξηση στο επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης κατά 146 Ε (μισό από 1/9/03 και το υπόλοιπο από 1/1/04). Ο εμπαιγμός είναι ολοφάνερος.
    Η παρατεταμένη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Κυβέρνηση όλα τα τελευταία χρόνια έχει αναγάγει το οικονομικό στο κυρίαρχο πρόβλημα για τον Κλάδο μας.
Η Κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα των καθηγητών αλλά μας έχει οδηγήσει και σε περαιτέρω υποβάθμιση σε σύγκριση με τους  εργαζόμενους άλλων κλάδων του δημοσίου.
Έτσι, σήμερα το αίτημα να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και προβάλλει με ένταση.
Διεκδικούμε:
·         Αύξηση των αποδοχών (ακαθαρίστων) σε ποσοστό 25% των σημερινών από 1/1/2002. Στην ικανοποίηση αυτής της διεκδίκησης θα συμβάλουν: α. η αύξηση των βασικών αποδοχών β. η αύξηση του επιδόματος εξωδιδακτικής απασχόλησης κατά 146, 74 Ευρώ (50.000 δρχ.) τουλάχιστον.
  • Χορήγηση του επιδόματος των 176,08 Ευρώ (60.000 δρχ.) και στους καθηγητές, ως στοιχειώδες μέτρο στην κατεύθυνση άρσης της αδικίας που συνεχίζεται σε βάρος τους, δεδομένο ότι το ποσό αυτό έχει ήδη χορηγηθεί στο σύνολο, σχεδόν, των άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη έως και τα καταληκτικά μισθολογικά κλιμάκια και μη σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση – απόδοση.
  • Oυσιαστική αύξηση του οικογενειακού επιδόματος.
  • Oυσιαστική αύξηση της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση των καθηγητών
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους καθηγητές (ωρομισθίους, αναπληρωτές, αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές, ενισχυτική διδασκαλία, το 15% επί των αποδοχών τους για όσους έχουν εκπαιδευτική άδεια κ.λπ.).
  • Να αναγνωρίζονται τα χρόνια σπουδών όλων των καθηγητών για μισθολογική εξέλιξη (κατ’αναλογία με τη ρύθμιση που ισχύει για τους πτυχιούχους της ΑΣΕΤΕΜ /ΣΕΛΕΤΕ).
  • Να γίνει επανακατάταξη των καθηγητών που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές με βάση τα πλασματικά χρόνια υπηρεσίας που τους έχουν αναγνωριστεί, με διατήρηση του χορηγηθέντος επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.
Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους και για όλους τους μήνες του χρόνου. Η προϋπηρεσία τους να λαμβάνεται υπόψη για όλα τα θέματα (μισθολογικά κλιμάκια, άδειες, υγειονομική περίθαλψη, ωράριο κλπ). Να διπλασιαστεί η αποζημίωση για μη χορηγηθείσα άδεια που προβλέπεται για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα διεκδικούμε
•8.000 διορισμούς για την έγκαιρη και πλήρη κάλυψη των κενών όλων των σχολείων.
• Άμεσο διορισμό όλων των “16μηνιτών” αναπληρωτών εκπαιδευτικών (άρθρ. 138 του ν. 2725/99) και σταδιακή απορρόφηση των υπολοίπων με βάση την προϋπηρεσία τους.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε τη πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 6μ.μ. στο ΤΕΕ Ορεστιάδας για να συζητήσουμε τα θέματα αυτά.

ΘΕΜΑ 2ο Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Παρ΄ όλο που οι αρμοδιότητες των συμβουλίων συνέχεια ψαλιδίζονται και ενισχύονται οι αρμοδιότητες των Περιφερειαρχών, Διευθυντών, Προϊσταμένων κ.λ.π., η συμμετοχή μας πρέπει να είναι μαζική και να αναδείξουμε τους κατάλληλους εκπροσώπους που θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των καθηγητών, έξω από κομματισμούς και ρουσφέτια. Δικαίωμα  του εκλέγειν έχουν όλοι οι καθηγητές , μόνιμοι και αναπληρωτές, καθώς και οι αποσπασμένοι και οι διατελούντες σε άδεια. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ψηφίσουν στην Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να μας το δηλώσουν έγκαιρα για να συμπεριληφθούν στους εκεί εκλογικούς καταλόγους.
ΘΕΜΑ 3ο  Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου θα γίνει ο καθιερωμένος χορός των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ, ΕΛΤΕ, Δάσκαλοι). Ο χορός θα γίνει στις 9μ.μ. στη <<ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ>> (κάτω από τις γραμμές), στην Ορεστιάδα, με την ορχήστρα του Μπαρμπούδη. Τιμή πρόσκλησης : 15 Ευρώ.
ΘΕΜΑ 4ο  Η ΕΛΜΕ διοργανώνει εκδρομή σε Κωνσταντινούπολη – Προύσα. Αναχώρηση την Παρασκευή 7 Μαρτίου ώρα 3μ.μ. και επιστροφή το βράδυ της Δευτέρας 10 Μαρτίου. Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχεία 5 * και η τιμή θα κυμανθεί στα 160 Ε. Θα σας στείλουμε αναλυτικό πρόγραμμα. Για πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να απευθύνεστε στον Κωνσταντά Αυγουστή (2ο Εν. Λύκειο Ορ/δας, τηλ. 25520 24908, κιν. 6977973326) και στην Κεραμιτσή Στέλα  (ΤΕΕ Ορ/δας, τηλ. 25520 29431 κιν. 6942064742)

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 Δεμερδεσλής Γιώργος                                                             Δερμεντζοπούλου Έλση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.