Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Π.Α.Σ.Κ. Προτάσεις για Γενική Συνέλευση


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


 • Διπλασιασμός του επιδόματος παραμεθορίου-ειδικών συνθηκών (κλιμακούμενη αύξηση ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού και τις ειδικές συνθήκες)


 • Άμεση αύξηση των μορίων στο νομό.(ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα σχολεία)


 • Καταβολή επιδόματος θέρμανσης για όλους.(ανάλογα με το εισόδημα)


 • Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν τα μόρια της θέσης στην οποία τοποθετούνται. Θεσμοθέτηση αντικειμενικού συστήματος ( μοριοδότηση ) για όλες τις αποσπάσεις.


 • Νέες σχολικές μονάδες με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.(π.χ. ΓΕΛ Διδυμοτείχου, 1ο, 3ο κ ΕΕΕΕΚ Γυμνάσιο ΟΡ/ΔΑΣ κ.α.)


 • Κίνητρα παραμονής στα περιφερειακά σχολεία ( Λάβαρα, Μεταξάδες, Βύσσα Ρύζια, Κυπρίνο, Δίκαια ) του βορείου Έβρου μαθητών και εκπαιδευτικών.


 • Κέντρο επιμόρφωσης νεοδιόριστων στο βόρειο Έβρο για όλες τις φάσεις και όλες τις ειδικότητες, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι να μετακινούνται στην Αλεξανδρούπολη.

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ Β ΕΛΜΕ ΈΒΡΟΥ ΜΕ:


  • Συνεχείς επισκέψεις σε όλα τα σχολεία τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.


  • Εκδηλώσεις-συζητήσεις-διαλέξεις σε όλες τις περιοχές του βορείου Έβρου.


  • Ενεργοποίηση συνδέσμων σε όλα τα σχολεία για άμεση ενημέρωση-πληροφόρηση.


  • Σχηματισμό ομάδων συναδέλφων με σκοπό τη δημιουργία εκθέσεων βιβλίων, αθλητικών δραστηριοτήτων, προβολών ταινιών, διοργάνωση εκδρομών κτλ.

Οικονομικά: 1400 € καθαρές αποδοχές στο εισαγωγικό κλιμάκιο. Άμεση καταβολή των 176 ευρώ, αναδρομικά από το 2002 σε όλους τους εκπαιδευτικούς με τόκους υπερημερίας. Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ με αναμόρφωση τώρα του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Εργασιακά: μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, διορισμό αποκλειστικά μόνιμων εκπαιδευτικών. Κατάργηση του ωρομισθίου και του αναπληρωτή με εξαίρεση τις περιπτώσεις πραγματικής αναπλήρωσης (σε αυτήν την περίπτωση πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους μήνες του χρόνου). Κατάργηση του νόμου για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Άμεση κατάρτιση, ψήφιση και εφαρμογή νέου νόμου, αντικειμενικού και αξιοκρατικού.

Ασφαλιστικά: Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια υπηρεσίας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ουσιαστική στήριξη στο ΤΠΔΥ και στον ΟΠΑΔ με άμεση λύση του προβλήματος χορήγησης φαρμάκων και ιατρικών επισκέψεων.

Εκπαιδευτικά: Δημόσια Εκπαίδευση πραγματικά δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες. Άμεση καθιέρωση 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης με προοπτική το ενιαίο 12χρονο σχολείο. Μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Κατάργηση της βάσης του «10», που θεσμοθετήθηκε ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, που προωθεί το σχολείο της αγοράς. Κατάργηση του Νόμου 3475/06 για την ΤΕΕ και εφαρμογή της μεταβατικού χαρακτήρα πρότασης της ΟΛΜΕ σχετικά με τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τη δημιουργία Μεταλυκειακού Έτους Ειδίκευσης. Καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας. Διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών. ΌΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στα Κ.Ε.Σ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Α.Σ.Κ.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.