Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 6 21/01/2010


Γενική Συνέλευση: Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 6.00μμ στο 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας

Πανελλαδικό συλλαλητήριο αναπληρωτών - ωρομισθίων 23 Ιανουαρίου



μην περιμένεις να χιονίσει για να δεις άσπρη μέρα……

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Δ.Σ. συνεδρίασε στις 13 και 20 Ιανουαρίου λόγω πληθώρας θεμάτων. Στις δυό αυτές συνεδριάσεις αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. 1. Σύμφωνα με την εισήγηση της ΟΛΜΕ θα γίνει Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στις 30/1 για να εγκριθεί το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης. Η Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ θα γίνει την Τετάρτη 27/1 στις 6 μ.μ. στο 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας. Η προσέλευση όλων κρίνεται απαραίτητη λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων.

  2. 2. Στις 23/1 πραγματοποιείται στην Αθήνα και Θεσ/νίκη πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών και ωρομισθίων. Η υπόθεση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, που προωθείται περαιτέρω και με το νέο τρόπο προσλήψεων, είναι υπόθεση όλου του κλάδου αλλά και όλων των εργαζομένων.


Ως ΔΣ, μαζί με τους συνάδελφους ωρομίσθιους και αναπληρωτές, τους οποίους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές).

Η πρόσφατη απόλυση 9 ωρομίσθιων συναδέλφων στην Καρδίτσα (αυθαίρετα και καταχρηστικά, ενώ είχαν αναλάβει υπηρεσία μόνο λίγους μήνες πριν και χωρίς καμία ειδοποίηση), οι απειλές για νέες απολύσεις ωρομισθίων και οι καταγγελίες για παραβιάσεις προτεραιότητας στους πίνακες, καταδεικνύουν το βαθμό επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και τη συνεχή υποβάθμιση της εργασίας τους στην εκπαίδευση αλλά και της παιδείας εν γένει ως κοινωνικό αγαθό.

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΚΑΙ  ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ , 23/01/10 , 12:00: ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στην ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


  1. 3. Έκδοση ανακοίνωσης – καταγγελίας για τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία μας, παρόλο που βρισκόμαστε στο μέσο της χρονιάς.

  2. 4. Συστάθηκε επιτροπή αναπληρωτών – ωρομισθίων στα πλαίσια του Δ.Σ.. Οι αδιόριστοι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. για κάθε απορία, ενημέρωση, παράπονα  ή προβλήματα σχετικά με το εργασιακό καθεστώς τους.

  3. 5. Το Δ.Σ. σας καλεί στον ετήσιο χορό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο κέντρο «PRINCIPAL» στην Καβύλη.
    Τιμή Πρόσκλησης 15 ευρώ. ( η τιμή περιλαμβάνει φαγητό, σαλάτα, γλυκό και τα ποτά ) Θα χαρούμε πολύ να βρεθούμε όλοι οι συνάδελφοι μαζί και να διασκεδάσουμε.

  4. 6. Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ προγραμματίζει εκδρομή στο Βουκουρέστι για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (12-15 Φεβρουαρίου). Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο Σύλλογος Εκ/κων Α/θμιας Εκ/σης προγραμματίζει εκδρομή στη Προύσα.

  5. 7. Το Δ.Σ. ομόφωνα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα.

  6. 8. Το Δ.Σ. συμπαρίσταται στον Mουράντ Ακιντζιλάρ, Τούρκο, 47 ετών, από την Κωνσταντινούπολη. Ο Mουράντ Ακιντζιλάρ σπούδασε οικονομικά και δίδαξε οικονομικές σχέσεις και οικονομική ιστορία. Από το 2000 εργάστηκε στη Γενεύη για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, έγραψε άρθρα στην Μόντ Ντιπλοματίκ, και μετείχε στην ίδρυση ενός νέου, νόμιμου κόμματος στην Τουρκία (Ντεβριμτζί Καραρά - "Επαναστατική Στέγη") με Κούρδους, παλιούς σοσιαλιστές, ισλαμιστές, Άραβες και Καυκάσιους. Από τον Οκτώβριο του 2009 συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου και βασανίζεται ως υπεύθυνος προπαγάνδας γιατί αρθρογραφεί σε περιοδικό που εκδίδεται στη Γερμανία. Θα εκδοθεί σχετικό Δελτίο Τύπου.

  7. 9. Την Τετάρτη 27/1 διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (δάσκαλοι , καθηγητές και γονείς) στις 11.30 στο Δημαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Το Δ.Σ. ομόφωνα συμπαρίσταται και θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση.


10. Έρανος για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας συστάθηκε λογαριασμός για την συγκέντρωση εισφορών προς αρωγή των θυμάτων του πρόσφατου σεισμού στην Αϊτή.
Τράπεζα της Ελλάδος. Τίτλος λογαριασμού: ΕΔ/ Λογαριασμός κατάθεσης εισφορών για ανθρωπιστική βοήθεια / Αϊτή
Αριθμός λογαριασμού: -2341131478IBAN: GR701000230000002341131478


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ                                                           ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.