Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ Ν. Ορεστιάδα 18-01-2010

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδας

Τηλ.FAX: 2552-24361


e-mail : belmeebr@otenet.gr

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΛΜΕ, ΥΠΔΜΘ, ΚΟΜΜΑΤΑ,                                          ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ, ΜΜΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Έχουμε διανύσει ήδη το μισό της σχολικής χρονιάς και τα Σχολεία του Βορείου Έβρου αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο στα ΕΠΑΛ της περιοχής μας και αφορά ιδιαίτερα τις τεχνικές ειδικότητες.

Ειδικότερα: Α. 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας: Στη Β Λυκείου στον τομέα Δομικών δεν γίνονται τρία μαθήματα ειδικότητας ενώ ο αντίστοιχος τομέας της Γ Λυκείου υπολειτουργεί. Οι υπάρχοντες υπερωρίες για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα τμήματα. Υπάρχουν κενά 70 ωρών τα οποία άρχισαν να καλύπτονται μερικώς με υπερωρίες (ακόμα και πεντάωρες υποχρεώνονται να διδάξουν εκπαιδευτικοί) και ωρομισθίους, ενώ τα εργαστήρια γίνονται μόνο με έναν εκπαιδευτικό με αυξημένο τον κίνδυνο ατυχήματος. Β. ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου: Στις 14/01(!) άρχισε να λειτουργεί κανονικά, ενώ κενά 95 ωρών καλύφθηκαν με 9 ωρομισθίους εκ των οποίων οι 7 προσλήφθηκαν στο διάστημα από 07/12 έως και 14/01. Γ. ΣΔΕ Ορεστιάδας: Εκτός από τον Διευθυντή ΔΕΝ υπάρχει κανένας καθηγητής και οι 46 μαθητές δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα από την αρχή της χρονιάς!

Η πρακτική αυτή της κάλυψης των κενών με ωρομισθίους δεν μπορεί να συνεχίζεται.
Υπάρχουν ήδη στα σχολεία μας 38 ωρομίσθιοι που καλύπτουν 417 ώρες στην πρωινή ζώνη λειτουργίας.  ΖΗΤΑΜΕ την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με αναπληρωτές, ακόμη και στις θέσεις που καλύπτονται με ωρομισθίους, οι οποίοι ΔΕΝ θα απολυθούν. ΖΗΤΑΜΕ επίσης την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των σχολείων με διοικητικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος εξωδιδακτικών εργασιών.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας αντί να υποβαθμίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση και να αναθέτει σκανδαλωδώς δημόσιες λειτουργίες στους ιδιώτες να ασχοληθεί επιτέλους με τα επείγοντα και καθημερινά προβλήματα των Σχολείων, να υλοποιήσει τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας του για κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και να αποδείξει έμπρακτα το σύνθημά του «πρώτα ο μαθητής».

Η υπομονή των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έχει εξαντληθεί.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ                                                                                  ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.