Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 41



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι:
1. Τη Δευτέρα 2/12/13 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. με θέμα την ανάκληση απόφασης του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, να μας παραχωρήσει συνδικαλιστική άδεια την ημέρα των εκλογών. Ομόφωνα το Δ.Σ. και μετά από στοιχεία που μας γνωστοποιήθηκαν, αποφασίσαμε να προβούμε μαζί με το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ σε καταγγελία
για το θέμα αυτό, την οποία σας επισυνάπτουμε. Η καταγγελία θα κοινοποιηθεί στον Διευθυντή Δευτ/μιας Εκπ/σης Έβρου, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, στο Υπουργείο Παιδείας και στην ΟΛΜΕ. 


2. Την Παρασκευή 6/12/13 προσλήφθηκαν 18 αναπληρωτές Δ.Ε. στον Έβρο και 1.098 σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι είναι μία νίκη για τον κλάδο, που δείχνει ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν με την ανάδειξη των κενών στα σχολεία, τόσο από την ΟΛΜΕ όσο και από τις ΕΛΜΕ, έπιασαν τόπο. Θεωρούμε ότι η κίνηση που έγινε από τη Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου (καταγγελία στον Εισαγγελέα) και που στη συνέχεια βρήκε και άλλους αποδέκτες, βοήθησε σε αυτήν την εξέλιξη. Καλωσορίζουμε τους καινούριους συναδέλφους και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στους εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί και που πλέον μπορούν να αποδεσμευτούν.

3. Εξαιτίας του ότι εκκρεμεί ένσταση της παράταξης ΕΣΑΚ-ΔΕΕ για την έβδομη έδρα στο Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, δεν έγινε σύνθεση του νέου Δ.Σ. Μέχρι να εκδικαστεί η ένσταση το Δ.Σ. θα λειτουργεί με την παλιά του σύνθεση.


Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος                                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                                                        Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.