Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Α ΚΑΙ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ




     Την Πέμπτη 28/11/13 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου, έχοντας πάρει συνδικαλιστική άδεια για εκείνη την ημέρα από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ν. Έβρου από τις 4/11/13. Την Τρίτη 26/11/13 το μεσημέρι στάλθηκε στα σχολεία ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης,
στο οποίο κοινοποιούσε την ανάκληση της απόφασής του να μας χορηγήσει άδεια, βασιζόμενος στο Φ.351.5/100/179629/Δ1/25-11-2013 του υπουργείου παιδείας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα, αφού μόλις μία ημέρα πριν δεν ήταν δυνατόν να τροποποιηθεί η ήδη δρομολογημένη διαδικασία (εθελοντική αιμοδοσία από τις 9π.μ., αλλαγή ώρας για τον δικαστικό αντιπρόσωπο, μεταφορά των συναδέλφων που θα έρχονταν από μακρινά σχολεία π.χ. Σαμοθράκη). Με αυτά τα δεδομένα και για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να προσέλθουν στη Γ.Σ., προκηρύξαμε 3ωρη στάση εργασίας!  
     Δύο ημέρες αργότερα και μετά από όλη αυτήν την παρωδία, ενημερωθήκαμε έκπληκτοι ότι είμαστε ο μοναδικός νομός στην περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, στον οποίο συνέβη κάτι τέτοιο και ότι το υπουργείο παιδείας τη Δευτέρα 25/11/13 μαζί με το συνημμένο κείμενο του ΦΕΚ, είχε στείλει και την ακόλουθη επισήμανση που ποτέ δεν μας διαβιβάστηκε:
Σας διαβιβάζουμε το με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.351.5/100/179629/Δ1/25-11-2013 έγγραφό μας σχετικό με τις τακτικές συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπαιδευτικών για την διευθέτηση τυχόν προβλημάτων και ενστάσεων. Για λόγους ευνόητους το περιεχόμενο του εγγράφου δεν έχει ισχύ για τις εν εξελίξει ή ήδη προγραμματισμένες συνελεύσεις.
     Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε από ποιον εξουσιοδοτήθηκε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Έβρου (πρώην συνδικαλιστής), να απομονώσει τμήμα των οδηγιών του ΥΠΑΙΘ, να αγνοήσει τις σαφείς οδηγίες που δίνονταν και να ενεργήσει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, δημιουργώντας προβλήματα σε 1.000 εκπαιδευτικούς και αναγκάζοντάς τους να προβούν σε στάση εργασίας για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
    Θεωρούμε δεδομένο, ότι δεν πρέπει να γίνει κράτηση στη μισθοδοσία μας και περιμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν άμεσα θέση και να δοθούν εξηγήσεις!

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Έβρου καταδικάζουμε την προκλητική αυτήν ενέργεια!


Τα Δ.Σ. των Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.