Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ                               Ορεστιάδα 29 - 6 – 2016
Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ  καταγγέλλει ΣΥΝΟΛΙΚΑ το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και την οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ενώ υπόσχεται κοινωνική δικαιοσύνη, οδηγεί σε εξαθλίωση το σύνολο του ελληνικού λαού και εξοντώνει τους πλέον οικονομικά ευάλωτους.
Συγκεκριμένα:
1)      Με το άδικο αντιλαϊκό μέτρο της αναδρομικής μείωσης του μισθού μεγάλης κατηγορίας αναπληρωτών συναδέλφων (βαθμού Δ0 και άνω), καταστρατηγεί το νόμο βάσει του οποίου προσλήφθηκαν (παρακρατώντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό –περίπου 630 ευρώ- από τις δεδουλευμένες νόμιμες αποδοχές τους από 1-1-2016)  και παραβιάζει κατάφωρα την εργασιακή τους σύμβαση. Η κυβέρνηση δηλαδή, επιτίθεται στην πιο ευάλωτη κατηγορία των ελαστικά απασχολουμένων εκπαιδευτικών και επιβεβαιώνει στην πράξη τη γενική καταβαράθρωση των μισθών στο πλαίσιο της μνημονιακής καταιγίδας εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.
2)      Νεοδιόριστοι συνάδελφοι μας, που συμπληρώνουν διετία μέσα στο 2016, για ελάχιστο χρονικό διάστημα παραμένουν καθηλωμένοι στο ΜΚ1, παρόλη την προϋπηρεσία τους. Με την κλοπή δε της διετίας 2016-2017 που ισχύει για όλους, θα ενταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια που έπρεπε ήδη να έχουν, το 2018!! Πρόκειται για άλλη μια ευάλωτη κατηγορία συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται στην πλειονότητά τους μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ν’ αποδεχθούμε τα αντιδραστικά αυτά μέτρα, που απαξιώνουν πλήρως τους συναδέλφους μας νεοδιόριστους και τους αναπληρωτές και επιδεινώνουν δραματικά τη θέση τους.
•             Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να βρει λύση για όλες τις περιπτώσεις (η τροπολογία που κατατέθηκε για τους αναπληρωτές είναι απάτη και απλά επιμηκύνει την καταβολή των παρακρατήσεων) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν’ αναλάβει τις ευθύνες της.
Καλούμε τους θιγόμενους αναπληρωτές συναδέλφους να καταθέσουν ατομικά ο καθένας ένσταση, με βάση το υποδεικνυόμενο από την Ε.Λ.Μ.Ε. κείμενο την Πέμπτη 30 Ιουνίου –ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
•             Απαιτούμε την κατοχύρωση του μισθού των συναδέλφων!
Θα διεκδικήσουμε τη διασφάλιση των  αποδοχών ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας,  με κάθε συλλογικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο!
Καλούμε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιδράσει άμεσα.


Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.