Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 10



Την Τρίτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου με τα ακόλουθα θέματα:
1. Aνασύνθεση Δ.Σ.
Μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων μελών, τη θέση του Γ. Γραμματέα στο σωματείο μας αναλαμβάνει ο σ. Τσολάκης Αντώνης.

2.  Καταγγελία για την ποινή που επιβλήθηκε σε μαθητές του Ρεθύμνου λόγω συμμετοχής τους στην κατάληψη του σχολείου τους.

Καταδικάζουμε την ενέργεια του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου να καταγγείλει μαθητές του σχολείου του που συμμετείχαν σε κατάληψη στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η κίνησή του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας στους μαθητές από το Δικαστήριο Ανηλίκων. Επισυνάπτουμε την καταγγελία.

3. Ανακοίνωση για την άμεση απελευθέρωση των Κούρδων αγωνιστών Αμπντουλάχ Οτζαλάν και Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Απευθυνόμενοι σε όλες τις συλλογικότητες της περιοχής προτείνουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία του τουρκικού ιμπεριαλισμού. Να πάψουν όλες οι διώξεις, οι φυλακίσεις, τα λευκά κελιά και οι δολοφονίες όποιου αντιτίθεται στο ανελεύθερο τουρκικό καθεστώς, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις τουρκικές φυλακές, να απελευθερωθούν άμεσα οι Κούρδοι αγωνιστές Αμπντουλάχ Οτζαλάν και Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση.

4. Πρόταση στο Δήμο Ορεστιάδας για συμμετοχή της Β΄ ΕΛΜΕ στα «Ορέστεια»

Αποφασίστηκε να προτείνουμε στο Δήμο Ορεστιάδας τη συμμετοχή μας ως Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στο πρόγραμμα των «Ορεστείων με περιεχόμενο τις πειραματικές δραστηριότητες των μαθητών των Σχολείων της περιοχής μας. Θα ενημερώσουμε άμεσα για τις λεπτομέρειες.

5. Προγραμματισμός εκδρομής

Συζητήθηκε η διοργάνωση 2ήμερης εκδρομής στη Βουλγαρία (17-18 Ιουνίου). Θα ενημερώσουμε άμεσα για τις λεπτομέρειες.

6. Νέο σύστημα εκλογής διευθυντών σχολείων

Ως Δ.Σ. είμαστε αντίθετοι στο νέο σύστημα εκλογής διευθυντών. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μέσω του νέου νομοσχεδίου ανοίγουν το δρόμο για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.
 Η αξιολόγηση όλων (εκπαιδευτικής μονάδας, στελεχών, εκπαιδευτικών) είναι σαφής μνημονιακή δέσμευση και αποτελεί βασικό στοιχείο του τριετούς σχεδίου για την εκπαίδευση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα στηρίζεται και στη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ που θα δημοσιοποιηθεί στη διάρκεια του 2017.
Η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ ήδη καλούν τους εργαζόμενους σε «απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης».
Κανείς εκπαιδευτικός να μη συμμετάσχει στη συμπλήρωση φύλλων αποτίμησης, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τη βαθμολογία στη συνέντευξη των υποψηφίων διευθυντών. Επισυνάπτουμε λεπτομερή ανακοίνωση.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                      Τσολάκης Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.