Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ




1η Μέρα : Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Αναχώρηση στις 07.00 π.μ., είσοδος στη Βουλγαρία μέσω του συνοριακού σταθμού του Ορμενίου. Περνώντας περιφερειακά από Χάσκοβο – Φιλιππούπολη και με τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας.
Η ΣΟΦΙΑ είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις στην Ευρώπη. Βρέθηκε στο χώρο ενός πρώην νεολιθικού χωριού. Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη "Σοφία". Σε κάθε γωνιά της πόλης κρύβεται κι ένα μοναδικής αισθητικής οικοδόμημα, που αντιπροσωπεύει μια διαφορετική ιστορική περίοδο της πόλης. Ρωμαϊκά και οθωμανικά απομεινάρια, νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα, απρόσωπα κτίσματα του σοσιαλιστικού καθεστώτος: ένα ολόκληρο συνονθύλευμα «πολιτισμού» βρίσκεται συγκεντρωμένο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, που ορίζεται από τις κεντρικές λεωφόρους Opulchenska, Mihail Skobelev, Patriarh Evtimiy, Vasil Levski και Slivnica. Έντονη είναι όμως και η παρουσία του θρησκευτικού στοιχείου, κυρίως του ορθόδοξου, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο στον επισκέπτη της πόλης.
Σημαντικότερα Αξιοθέατα (στο κέντρο της πόλης)
· Μουσείο Φυσικής ιστορίας.
Είναι το παλαιότερο μουσείο στη Βουλγαρία και το παλαιότερο και πλουσιότερο από τα φυσικά μουσεία ιστορίας στη Βαλκανική Χερσόνησο
·  Το πανεπιστήμιο “St. Kliment Ohridski”
Το πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το παλαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία, το οποίο ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου 1888. Το οικοδόμημα του πανεπιστημίου κατασκευάστηκε από το 1924 έως το 1934.Τα γλυπτά στην πρόσοψή του καταλαμβάνουν έκταση 18.624 m² και συνολικά έχουν 324 χώρους.
· Ο καθεδρικός ναός του Αλέξανδρου Νέβσκυ. Ανεγέρθηκε μεταξύ του 1892 και 1912 σε ανάμνηση των 200.000 Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον ρωσοτουρκικό «Πόλεμο της Ανεξαρτησίας» (1877-78), μαχόμενοι για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Εξωτερικά, οι χρυσοί τρούλοι (ο μεγαλύτερος έχει ύψος 50 μ.) και το θεαματικό καμπαναριό καθηλώνουν με τη μεγαλοπρέπειά τους, ενώ τα βιτρό, οι τοιχογραφίες και οι επιβλητικοί θρόνοι από ελεφαντόδοντο κλέβουν την παράσταση στο εσωτερικό του ναού.
· Η κεντρική πλατεία Sveta Nedelya (Αγία Κυριακή).
Σημείο συνάντησης των κατοίκων της πρωτεύουσας. Η πλατεία Sveta Nedelya, που παλαιότερα ονομαζόταν πλατεία Lenin, πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία που υπάρχει εδώ. Και φυσικά, ο ανδριάντας του Ρώσου ηγέτη έχει αντικατασταθεί από το άγαλμα της Σοφίας, το σύμβολο της πόλης.
· Το οθωμανικό τζαμί Banya Bashi (1576), τα Ιαματικά Λουτρά (Sofiiska bania), η Εβραϊκή Συναγωγή (1909) και η πρόσφατα αναπαλαιωμένη διώροφη αγορά Halite (κτίσμα των αρχών του 20ού αιώνα) που ξεχωρίζει για τη γυάλινη οροφή της.
· Ο ναός της Αγίας Σοφίας (6ου αιώνα). Χτίστηκε τον 6ο αιώνα στην τοποθεσία ενός αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου και αρκετών παλαιότερων εκκλησιών. Επειδή η Αγία Σοφία αντιπροσωπεύει τη θεϊκή σοφία οι εικόνες μέσα στην εκκλησία απεικονίζουν τη Σοφία ως γυναίκα που στέκεται πάνω από τρεις άλλες γυναίκες που εκπροσωπούν την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη. Στο πίσω μέρος της Αγίας Σοφίας βρίσκεται ο τάφος του δημοφιλέστερου Βούλγαρου συγγραφέα, Ivan Vazov (1850-1921).
· Ο ναός του Άγιου Νικόλαου του Θαυματουργού (Ρώσικη εκκλησία)
Η «ωραιότερη εκκλησία στη Σόφια», με τους όμορφους χρυσούς τρούλους». Ο ψηλός τρούλος του, που περιβάλλεται από τέσσερις μικρότερους, όλοι από χρυσό εναρμονίζονται τέλεια με την οροφή της εκκλησίας που καλύπτεται με πράσινα κεραμίδια.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, δείπνο και έξοδος  για επίσκεψη σε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 2η Μέρα : Κυριακή 18 Ιουνίου
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για να επισκεφθούμε τον φυσικό πνεύμονα της Σόφιας το Βουνό Βίτοσα. Μετά από μία υπέροχη διαδρομή και βλέποντας πανοραμικά την Σόφια φθάνουμε στην κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου, ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ, επιστροφή στην πόλη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας την Φιλιππούπολη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φαγητό καφέ στο κέντρο της πόλης και αναχώρηση για την Ορεστιάδα. Έλεγχος συνόρων άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 80 ΕΥΡΩ σε δίκλινο δωμάτιο (απαραίτητος αριθμός 30  ατόμων για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή).
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
ü  Μεταφορά με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.
ü  Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο NOVOTEL στη Σόφια
ü  Πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο. Δείπνο με 3 πιάτα (set menu)
ü  Επίσημο τοπικό ξεναγό στη Σόφια.
ü  Φ.Π.Α. 24%.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΤΟΥΡΣ



Για το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.