Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2018ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό αλυσοδεμένο στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών - δυναστών, με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί – χωρίς δικαιώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας καλεί να ξανα - γίνουμε θυσία για την «ανάπτυξη» των κερδών του κεφαλαίου και τα αιματηρά πλεονάσματα. Μας καλούν να πληρώσουμε το λογαριασμό για τα μέτρα που έλαβαν και θα λάβουν, για να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και να «έρθουν οι επενδύσεις».
Ο συνδικαλισμός τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ταξική – αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.
Διεκδικούμε,
ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα.
Αγωνιζόμαστε,
να διασφαλίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς, να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.
Παλεύουμε,
μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους! Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο από την επίθεση που δέχεται από τις πολιτικές ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση που θα γίνει: Τρίτη 1 Μάη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας.
Ζήτω η εργατική 1η Μάη – Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ– ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ
ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.