Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                            N. Ορεστιάδα 13-09-2018


ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                       Αρ. πρωτ.: 40


e-mail : b.elme.evrou@gmail.com


blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr

Το υπουργείο αλλάζει δεύτερη φορά τα δυσπρόσιτα όταν έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία 19.480 αναπληρωτές!Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι που παίζει το υπουργείο Παιδείας για ακόμη μία φορά στις πλάτες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Λίγες ημέρες πριν τις προσλήψεις των χιλιάδων αναπληρωτών της Α΄ φάσης αποχαρακτηρίστηκαν αρκετές, παραπάνω από τις μισές δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας.


Ως  Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου είχαμε ζητήσει με έγγραφό μας στις 23-08-2018 (Αρ. πρωτ.: 38) να αποσυρθεί η απόφαση του Υπουργείου που αποχαρακτήριζε 5 από τα 8 δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας, εξηγώντας ότι η διπλή μοριοδότησή τους αποτελούσε βασικό κίνητρο για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές προκειμένου να εργαστούν σε αυτά.


Ενώ λοιπόν το υπουργείο δεν προχώρησε τότε σε καμία αλλαγή, αποφασίζει 2 ημέρες μετά την τοποθέτηση και των τελευταίων αναπληρωτών στα σχολεία, να προσθέσει 50 σχολικές μονάδες Δ.Ε. στην κατηγορία αυτή.


Μία τέτοια κίνηση αποτελεί παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, οι οποίοι όταν δήλωναν σχολεία για τοποθέτηση είχαν τελείως διαφορετικά δεδομένα. Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει ανακατατάξεις στους πίνακες προϋπηρεσίας της επόμενης σχολικής χρονιάς και θα έχει άμεσο αντίχτυπο στην εργασιακή τους πορεία.


Απαιτούμε:


·         Να χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα όλα τα σχολεία της περιοχής ευθύνης μας που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα.


·         Οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές να ξανακάνουν αίτηση επιλογής τοποθέτησης στα σχολεία με βάση τα νέα δεδομένα.


·         H ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αρθεί η τεράστια αδικία που προκαλείται!


Φτάνει πια ο εμπαιγμός!
Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας


Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.