Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ: Η υπουργός μας επιστρέφει στην εποχή της πεφωτισμένης δεσποτείας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ: Η υπουργός μας επιστρέφει στην εποχή της πεφωτισμένης δεσποτείας


Για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μίλησε στον Real fm, ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. και στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών, Θεόδωρος Τσούχλος.

Παράλληλα, ο κ. Τσούχλος κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ότι με τη στάση της καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τους επιστρέφει στην εποχή του 18ου αιώνα. 

«Δυστυχώς, η υπουργός έχει επικοινωνήσει μαζί μας δύο φορές στα μέσα Μαρτίου για να μας ανακοινώσει ότι ξεκινάει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη Μεγάλη Δευτέρα για να μου ανακοινώσει ότι θα καταθέσει το περίφημο πολυνομοσχέδιο. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο φάσκει και αντιφάσκει, ανακοινώνει, αλλάζει πλεύση, ημερομηνίες, χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση που το υπουργείο όφειλε συνεχώς να μας ενημερώνει και να προχωρήσει η εκπαίδευση προς το καλύτερο. Κατεβάζει ένα πολυνομοσχέδιο με κλειστά σχολεία, με φιμωμένους εκπαιδευτικούς. Έχουν καταστρατηγηθεί απαράγραπτα συνταγματικά μας δικαιώματα όπως η ελεύθερη έκφραση και η άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η υπουργός ακολουθεί την εξής λογική: μας επιστρέφει στον 18ο αιώνα, την εποχή της πεφωτισμένης δεσποτείας, που τότε η μεγάλη Αικατερίνη και άλλοι αυτοκράτορες και βασιλείς έλεγαν “όλα δια τον λαό αλλά ουδέν διά του λαού”. Ας επανέλθει στον 21ο αιώνα και ας σεβαστεί και τη συνταγματική τάξη και τις δημοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την πλήρη τοποθέτηση του Θ. Τσούχλου: https://media.enikos.gr/data/podcasts/715748_9a19f17186-9a51df6dc18b1f4d.mp3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.