Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ του ΓΕ.Λ. ΣΥΡΟΥ!Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                              Ορεστιάδα  26- 01 - 2019

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                         Αρ. πρωτ.: 9

e-mail : b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης
του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και του σωματείου, από τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου.

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου με βάση την ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, καταγγέλλει  την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τη “στοχοποίηση” του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων από τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου, κ. Δεριζιώτη, η οποία υπέβαλε μήνυση εναντίον των συναδέλφων, συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων κατήγγειλε την αυταρχική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση της Διευθύντριας του ΓΕ.Λ Σύρου, ύστερα από γραπτή καταγγελία που υπέβαλαν σε βάρος της 15 συνάδελφοι που εργάζονταν και εργάζονται στο ΓΕ.Λ Σύρου και μετά από επικοινωνία του Δ.Σ. με τη συγκεκριμένη διευθύντρια. Οι καταγγελίες των συναδέλφων αφορούν μεταξύ άλλων σε αναφορές που συνέταξε και υπέβαλε η Διευθύντρια εναντίον δύο συναδέλφων,  στην αλλοίωση πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντωνστην προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικού ωραρίου παραμονής 8-2 στο σχολείο, χωρίς να έχει ανατεθεί καμία εργασία στους συναδέλφουςστην ανάθεση κάλυψης κενού σε συναδέλφους ή αλλιώς στην ανάθεση “περιπολίας” στο σχολικό χώροστην απαξίωση συναδέλφων στα πλαίσια λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων με φράσεις του τύπου “δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου”,  στη διατάραξη του κλίματος  και της λειτουργίας στο Σύλλογο Διδασκόντων στο ΓΕ.Λ Σύρου με δική της ευθύνη, τις συνθήκες που επιφέρουν σοβαρές δυσκολίες στην άσκηση του έργου των συναδέλφων. Εξάλλου, όπως αναφέρεται από τους συναδέλφους και την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αυτές οι πρακτικές οδήγησαν εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν για χρόνια στο σχολείο, να ζητήσουν τη μετακίνησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.  

Ύστερα απ όλα αυτά η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου  δημοσίευσε μια επιθετική και προσβλητική απάντηση απέναντι στη στάση του σωματείου, καθώς και κατέθεσε  μήνυση που στρέφεται, εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Είναι, βέβαια, προφανείς οι σκοποί της, μέσα από τη μήνυση που υποβάλει. Έχει σκοπό να στοχοποιήσει τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου, να “φιμώσει” και να τρομοκρατήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να εκφοβίσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Την ενημερώνουμε όμως ότι όλα αυτά είναι μάταιος κόπος.

Ως ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου που σκοπό έχει την προώθηση και προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών θεσμών, την προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, καταγγέλλουμε την προσπάθεια που επιχειρείται από τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου, να ποινικοποιήσει τη δράση του σωματείου, να “στοχοποιήσει” τα μέλη του, να υποβαθμίσει το ρόλο του, να περιορίσει τη δράση του και να πλήξει τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη του. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και τη συναδελφική αλληλεγγύη στην Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και στους συναδέλφους, εναντίον των οποίων έχει υποβληθεί η μήνυση.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.