Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Κατάπτυστη η απόφαση του ΥΠΑΙΘ για τη διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων, για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς!

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν.Ορεστιάδα 29/ 09 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                               Αρ. πρωτ.: 46

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:   1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

3. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

4. ΟΛΜΕ

 

Θέμα: « Κατάπτυστη η απόφαση του ΥΠΑΙΘ για τη διενέργεια υποχρεωτικών και επί πληρωμή διαγνωστικών ελέγχων, για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς! »

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

 

Με τη νέα ΥΑ /πρωτόκολλο 2022-2023 και τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4695/7-9-2022) επιστρέφουν στα θρανία χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς self test οι μαθητές και οι πλήρως εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, αλλά οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και προσωπικό συνεχίζουν να τιμωρούνται και επιστρέφουν με ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα, σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

Η νέα ΥΑ δεν σταματάει όμως εδώ, συνεχίζει με το άρθρο 3 παράγραφος 4 που ορίζει εξοντωτικές ποινές όπως η αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού αν δεν τηρούνται τα παραπάνω.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την λειτουργία των σχολείων είναι αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα ενώ από υγειονομικής άποψης είναι αναποτελεσματικά. Η κυβέρνηση κομπάζοντας για την "άρτια εκστρατεία που οργάνωσε" συνεχίζει να μην ενισχύσει καθόλου το δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη και κρύβεται πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς τους εργαζόμενους.

Συνεχίζει να κλείνει ΜΕΘ, να εξοντώνει γιατρούς σε ατελείωτες και απλήρωτες εφημερίες, να αφήνει ασθενείς στην τύχη τους σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία με ράντζα στους διαδρόμους και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, να παραχωρεί την υγεία στους ιδιώτες, ενώ χιλιάδες έμπειροι υγειονομικοί, που τους χειροκροτούσαν στην αρχή, παραμένουν εκτός ΕΣΥ επειδή είναι μη εμβολιασμένοι...

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να εγκληματεί καθημερινά και μετά να παίρνει το ένα περιοριστικό μέτρο πίσω από το άλλο τιμωρώντας τους μη εμβολιασμένους ως αρρώστους, διασπορείς και επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία.

Για μια ακόμα φορά δείχνει με το δάχτυλο τους εργαζόμενους για να αποποιηθεί τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες της. Μετατρέπει το εμβόλιο από δικαίωμα και επιλογή, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό και αυταρχικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις.

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για οποιοδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Παρά την “κανονικότητα” που πλασάρει το υπουργείου παιδείας επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτεί ο κλάδος για την προστασία της σχολικής κοινότητας (τμημάτων έως 15 μαθητές, πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών/στών, δωρεάν τεστ και εξετάσεις με την ευθύνη του ΕΟΔΥ κλπ). Κυβέρνηση και Δήμοι πρέπει να φροντίσουν ιδιαίτερα για καθαρίστριες, αντισηπτικά, μάσκες και τεστ!

Απαιτούμε:

• Να καταργηθεί η επαίσχυντη διάταξη που επιβάλλει τιμωρητικές διατάξεις με αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού, που απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους τη δωρεάν παροχή rapid test σε δημόσιες δομές.

• Δωρεάν τεστ για όλους!

• Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Κανένα σχολείο κλειστό, καμία αντικατάσταση της εκπαίδευσης με την τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, αντίθετα εντείνει τις ταξικές ανισότητες.

• Μαζικές προσλήψεις/μονιμοποιήσεις προσωπικού καθαριότητας και εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα.

• Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με όλα τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό). Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας στη μάχη της πανδημίας. Να επανέλθουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή.

• Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

• 15 μαθητές κατ’ ανώτατο σε κάθε τμήμα. Αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση.

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Όχι στην ελαστική εργασία και τις 3μηνες συμβάσεις εργασίας με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

• Αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, των σχολικών μεταφορών και αποφυγή συνωστισμού.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                     Βούλκος Χρήστος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.